ENTREE

Op het moment dat u een schilderij bij ons binnenbrengt nemen wij stapsgewijs uw schilderij onder de loep.

Allereerst worden er een aantal onderzoeken gedaan om inzicht te krijgen in de toestand van het werk. Dit kan bijv. een onderzoek zijn naar de mate van schade, vervuiling door nicotine of vergeling van de vernislaag.

Verder kunnen we de kwaliteit van het lijnwaad (doek) testen en onderzoek doen met bijvoorbeeld UV-licht naar evt. overschilderingen en vervuiling, of achterhalen van oudheid en eventuele originaliteit. Bij het vermoeden van een onderschildering of overschildering bestaat er de mogelijkheid een röntgen-onderzoek te doen. Van het te restaureren schilderij wordt een fotodocumentatie aangelegd en vervolgens wordt er een offerte gemaakt. Hierna kan in overleg met de klant worden overgegaan tot de daadwerkelijke restauratie cq conservatie.

Ook is het mogelijk om een onderzoek naar de schilder te laten doen door het RKD. Dit Rijksbureau van Kunsthistorische Documentatie is een van de belangrijkste kunsthistorische kenniscentra in de wereld en beheert een unieke collectie documentatie, m.b.t. de westerse kunst van vroeger tot nu.Restauratieatelier
Monica Martens

Weststraat 3
4527 BR AARDENBURG
Tel./Fax +31(0) 117-491934
E-mail: info@casaportiera.nl