RESTAURATIE VAN SCHILDERIJEN

Ieder werk dat gerestaureerd moet worden vraagt om een unieke aanpak.

De gebruikte materialen dienen ten alle tijde reversibel te zijn. Ze dienen duurzaam te zijn en zullen zodanig gekozen worden dat een restauratie altijd weer min of meer ongedaan gemaakt kan worden.

De daadwerkelijke restauratie van een schilderij kan uit zeer diverse behandelingen bestaan: Veel voorkomend is de oppervlakte reiniging, en/ of de vernis afname. Scheuren hechten, craquelé behandelen, loskomende verfschilfers fixeren, mastikeren en retoucheren zijn nog enkele voorbeelden. Het zogenaamde bedoeken volgens de Sandwich Methode behoort tot een van Monica's specialiteiten: Indien een schildersdoek te broos of te verzwakt is, wordt aan de achterzijde een nieuw doek aangebracht. Dit gebeurt onder vacuüm met een speciaal ontwikkelde lijm.Bedoeken wordt uiteraard alleen toegepast indien het echt noodzakelijk is.

Het uiteindelijk te kiezen traject voor een restauratie gebeurt altijd in overleg met de klant. De opdrachtgever dient zelf zijn/haar te restaureren kunstwerk(en) te verzekeren voor vervoer en verblijf in het atelier.Restauratieatelier
Monica Martens

Weststraat 3
4527 BR AARDENBURG
Tel./Fax +31(0) 117-491934
E-mail: info@casaportiera.nl